Home / Blog / Nieuws / Huurders van het eerste uur – Annelies Le Fèvre en Peter Tielenius Kruythoff – gaan met pensioen!
Nieuws

Huurders van het eerste uur – Annelies Le Fèvre en Peter Tielenius Kruythoff – gaan met pensioen!

Annelies Le Fèvre en Peter Tielenius Kruythoff zijn huurders van het eerste uur. Sinds de start van Office Hotel vijf jaar geleden, huren zij kantoorruimte bij ons. Op 28 september trekken zij echter de deur van die geliefde kantoorruimte achter zich dicht, want ze gaan met welverdiend pensioen. Maar natuurlijk niet zonder dat wij hen hebben gevraagd wat hun meest bijzondere ervaring is geweest! En welke tips hebben zij voor (startende) ondernemers? Je leest het in dit blog.

Vertel ons eens wat meer over het werk dat jullie hebben gedaan.
Annelies: “Ik werk al sinds 1997 samen met Peter. Eerst vanuit mijn functie bij Top Executive Coaching. Dit is één van de grote loopbaanadviesbureaus in Nederland en dochter van Van Ede en Partners, waar Peter Partner was. Later werkten we samen bij het professionaliseren van CMI, het instituut voor certificering van loopbaanadviseurs in Nederland. Daarnaast werk ik de laatste jaren, naast mijn baan als directeur van het CMI, voor twee vermogensfondsen. Met mijn werk voor Stichting Weeshuis der Doopsgezinden en Stichting Zonnige Jeugd, ondersteun ik jeugd in de knel.”
Peter: “Ik heb lange tijd als Partner voor Van Ede en Partners gewerkt, waar ik Annelies heb leren kennen. Later werkten we samen voor het CMI. Inmiddels ben ik echter al 18 jaar ‘met pensioen’, maar ik besteed nog veel tijd als vrijwilliger binnen de loopbaanbranche, onder andere voor het CMI. De laatste drie jaar ben ik daarnaast méér dan fulltime bezig met het schrijven van mijn dissertatie over loopbaanadvisering. Ik hoop aan het einde van het jaar te promoveren. En dat op 83-jarige leeftijd.”

Hoe kijken jullie tegen het komende pensioen aan?
Annelies: “Ik heb vier jaar geleden mijn uitvoerende taken voor het CMI al afgestoten, waardoor ik geen 50 tot 60 uur meer hoefde te werken. Ik kon van vrije woensdagen gaan genieten. Vanaf oktober heb ik 7 dagen per week vrij om van te genieten. Nadat ik ben ‘geland’, ga ik mij eens goed oriënteren. Ik wil namelijk graag vrijwilligerswerk gaan doen, maar wat dat wordt.. dat wordt een weloverwogen keuze. Want vrijwillig is niet vrijblijvend. Je moet er voor de volle 100% voor gaan.”
Peter: “Ik ga nu écht met pensioen en wil mij na mijn dissertatie bekwamen in portretschilderen. Ik heb daarvoor van mijn kinderen al een cursus schilderen in het Rijksmuseum gekregen. Ik verheug mij daar zeer op.”

Wat is de meest bijzondere ervaring geweest?
Annelies: “De meest bijzondere ervaring op zakelijk gebied is het moment geweest dat wij CMI, dankzij een inzet van bijna drie jaar, hebben kunnen laten accrediteren. Van een organisatie zonder besef van handboeken naar een door de Raad voor Accreditatie goedgekeurde organisatie, dat is een grote stap geweest. We zijn er trots op dat we dat voor mekaar hebben gekregen. Maar nu laten we dat ook met een goed gevoel aan anderen over hoor.”

Wat is de beste les die jullie als ondernemers hebben opgedaan?
Annelies: “Ik kan denk ik ook namens Peter spreken als ik hierop antwoord, dat je niet alles zelf moet willen doen. Probeer te delegeren. Daarnaast is plezier hebben in je werk ontzettend belangrijk. De maandag mag in mijn ogen nooit een vervelende dag zijn, alleen omdat je weer aan het werk moet. Laat je niet gek maken door de drukte van alledag, denk bewust na over welke werkzaamheden jou plezier geven.”
Peter: “Weet ook dat niet altijd de opdracht die het meeste geld oplevert, de leukste is. Zie dat niet alleen als belangrijk. Zorg ook voor een goede balans tussen werk en privé, het is belangrijk niet 24/7 met je bedrijf bezig te zijn.”

Wat gaan jullie missen?
Peter: “We huren sinds juli 2013 kantoorruimte bij Office Hotel. Locatie Zuid is voor Annelies slechts 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen vanaf huis en voor mij ook slechts 15 minuten fietsen. De reistijd is dan ook een belangrijke overweging geweest bij de keuze voor de juiste kantoorruimte. Maar er hangt ook een prettige sfeer en we zijn altijd tevreden geweest over de prijs/kwaliteitverhouding. Natuurlijk gaan we het contact met collega’s en medehuurders missen, we hebben inmiddels min of meer een ‘familiegang’. Maar we komen elkaar vast nog eens tegen, want veel huurders komen uit de buurt.”

Annelies en Peter, we willen jullie hierbij bedanken voor het jarenlange vertrouwen en het fijne contact. We wensen jullie het allerbeste toe! Tijd om te genieten van een welverdiend pensioen.

Deel dit artikel

Ga direct naar

Event organiseren?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken.