Home / Blog / Artikelen / Office Hotel huurder Berthel: “Zoek een goed bereikbare locatie voor je bedrijf, want dit levert klanten op”
Artikelen

Office Hotel huurder Berthel: “Zoek een goed bereikbare locatie voor je bedrijf, want dit levert klanten op”

In deze rubriek laten we je kennismaken met andere Office Hotel ondernemers. Deze keer: Berthel ter Steege, eigenaresse van opleidingsinstituut Transferama. Sinds de oprichting in 2001 hebben talloze studenten hier hun ‘paspoort voor de reiswereld’ verkregen in de vorm van een vakdiploma.

Wat doet Transferama precies?
“Transferama verzorgt cursussen voor diegenen die een baan zoeken in de reiswereld, maar ook voor hen die al in de reiswereld werken en hun kennis willen vergroten of opfrissen. Ook verzorgen we regelmatig trainingen voor (grote) bedrijven in de reiswereld. Wij zijn een Authorized Training Center van IATA – de vereniging van de luchtvaartmaatschappijen – en werken uitsluitend met trainers die jarenlange ervaring hebben in de praktijk.”

Hoe is (het idee voor) Transferama ontstaan?
“Het reguliere toerisme-onderwijs biedt een vrij algemene opleiding aan en veel minder de praktische vaardigheden om een functie in de reiswereld te kunnen uitoefenen. Transferama is in dit gat gesprongen en biedt de trainingen aan die het bedrijfsleven noodzakelijk acht voor zijn medewerkers.”

Welke cursussen bieden jullie aan?
“We hebben cursussen voor de reisagent (IATA Foundation en IATA Consultant), maar ook voor de luchtvaart (IATA Airline Cabin Crew en IATA Passenger Ground Services). Daarnaast bieden wij tarief trainingen op de live systemen van Amadeus en Galileo aan.

Kun je dit wat concreter maken voor ons?
“In de live systemen van Amadeus en Galileo kun je bijvoorbeeld vluchten van alle airlines boeken, maar ook hotels en huurauto’s. Je leert tijdens de trainingen welke vluchten je voor een klant kunt boeken, hoe je het beste tarief voor de klant kunt bepalen en hoe het vliegticket wordt uitgegeven. Ook leer je hoe je een ticket moet wijzigen.” 

Jullie bieden ook een cursus aan voor diegenen die zelfstandig reisadviseur willen worden. Vertel daar eens iets meer over.
“Voor diegenen die zelfstandig reisadviseur (ZRA) willen worden is er de cursus Travelator, een unieke combinatie van IATA, tarief trainingen en lesstof van alle elementen van de reiswereld. Tijdens deze cursus krijg je ook praktische training. We beantwoorden vragen zoals: welk type huurauto adviseer je een klant? En welk soort hotel? Welke verzekeringen bied je de klant aan? Hoe zet ik een maatwerkreis in elkaar? Hoe voer ik een verkoopgesprek?”

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen in de branche?
“De trainingen up-to-date houden. Zo komen er elk jaar nieuwe reisbestemmingen bij, komen reisverzekeraars regelmatig met nieuwe soorten verzekeringen of nieuwe dekkingen, veranderen airlines hun tarieven en regels met betrekking tot bagage voortdurend, lanceren hotels geregeld nieuwe concepten en voert Schiphol continu wijzigingen door.”

We zijn natuurlijk ook erg benieuwd; waarom heb je voor Office Hotel Haarlem gekozen?
“Het concept van Office Hotel is erg aantrekkelijk: een representatieve kantoorunit inclusief internet, schoonmaak en onderhoud. Daarnaast bevindt het bedrijfsverzamelpand zich op een goede locatie, wat voor een opleidingsinstituut als Transferama erg belangrijk is. Zeker nu we sinds 1 januari 2018 de officiële examenlocatie van IATA zijn! Office Hotel Haarlem locatie Centrum, gelegen naast het centraal station, is voor onze cursisten goed te bereiken.”

Wat is jouw tip voor andere ondernemers?
“Zoek een goed bereikbare locatie voor je bedrijf, want dit levert klanten op. Een bedrijfsverzamelgebouw – waar ook andere ondernemers kantoor houden – levert daarnaast een win-win situatie op!”

Wellicht is er wel een mooie match met jouw bedrijf? Of ben je geïnteresseerd in een van de opleidingen? Meer informatie over Transferama vind je op de website. Wil jij ook je verhaal doen in deze rubriek? Stuur ons even een mail.

Deel dit artikel

Ga direct naar

Event organiseren?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken.