Home / Blog / Artikelen / Office Hotel Huurder Amy Lamme: “Er huist een grote diversiteit aan ondernemers in het pand, dat spreekt mij erg aan”
Artikelen

Office Hotel Huurder Amy Lamme: “Er huist een grote diversiteit aan ondernemers in het pand, dat spreekt mij erg aan”

In deze rubriek laten we je kennismaken met andere Office Hotel ondernemers. Deze keer: Amy Lamme, advocaat familierecht én mediator. Sinds 1 juli is zij de trotse eigenaar van praktijk Lamme Familierecht.
 
Je werkt niet alleen in Haarlem, je woont er ook! Hoe ben je in Haarlem terechtgekomen?
“Ik besloot naar Haarlem te verhuizen, toen ik in 2000 aan de voormalige Haarlem Business School ging studeren. Ik voelde mij direct thuis in deze stad. Ik slenter graag door de oude binnenstad of ga borrelen met familie en vrienden op een van de gezellige terrasjes. Ook de omgeving bevalt mij, je bent namelijk zo op het strand! Ik ga vaak hardlopen door de duinen. Na mijn studie aan de Haarlem Business School, besloot ik rechten te gaan studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik bleef wel in Haarlem wonen. Ik koos voor de afstudeerrichting personen- en familierecht en sinds 2008 ben ik advocaat in het familierecht en gespecialiseerd in echtscheidingsrecht. Als advocaat sta ik mijn cliënten bij in de echtscheiding. Daarnaast ben ik mediator. In die functie begeleid ik stellen om samen tot goede afspraken te komen over de gevolgen van hun scheiding.”
 
Waarom heb je voor het familierecht, en specifiek echtscheidingsrecht, gekozen?
“Ik ben een kind van gescheiden ouders, dus hier komt vermoedelijk mijn eerste interesse in scheidingen vandaan. Ook wanneer een scheiding rustig verloopt, heb ik ervaren dat goede begeleiding van belang is. Het helpen en begeleiden van mensen doe ik graag. Hoewel ik een betrokken persoonlijkheid heb, ben ik natuurlijk een buitenstaander in het proces, waardoor ik mensen kan helpen wanneer zij door emoties niet meer zo helder kunnen nadenken over de zakelijke kanten van een scheiding. De combinatie van zakelijk en menselijk, daar ligt mijn kracht.”
 
Onlangs ben je een eigen praktijk begonnen. Gefeliciteerd! Hoe ben je tot dit besluit gekomen?
“Ik werkte bij Köster Advocaten in Haarlem. Daar coördineerde ik de praktijkgroep familierecht, specialisatie echtscheiding. Ik heb hier met veel plezier gewerkt, maar als kind van een ondernemersfamilie wilde ik altijd al mijn eigen onderneming starten. Daarom ben ik Lamme Familierecht gestart. Familierecht wordt vaak onderschat, maar is het meest complexe rechtsgebied. Het is heel divers, het is namelijk erg persoonlijk – er komen veel emoties bij kijken – maar het kent ook een zakelijke kant. Deze zakelijke kant raakt alle andere rechtsgebieden; ondernemingsrecht, procesrecht, fiscaalrecht en nog meer. Daarom kan ik in mijn praktijk ook ondernemers bijstaan en adviseren.”
 
Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?
“Voor mij zit de uitdaging in het vinden van de beste oplossing. Er spelen verschillende belangen een rol, een nauwkeurige afweging van die belangen is erg belangrijk. Het geeft voldoening wanneer gescheiden stellen uiteindelijk op goede voet met elkaar de deur uit lopen, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn.”

Je huurt nu bijna een maand kantoorruimte bij Office Hotel, locatie station. Waarom heb je hiervoor gekozen?
“Voor mezelf beginnen betekent dat ik in mijn eentje mijn echtscheidingspraktijk run. Ondanks dat ik met veel goede moed en zin begonnen ben, zal het soms ook best stil zijn. Omdat ik graag met mensen om mij heen werk en ik wel van wat reuring houd, past deze locatie van Office Hotel goed bij mij. Er huist een grote diversiteit aan ondernemers in het pand, dat spreekt mij erg aan. Daarbij is de ligging, naast het centraal station van Haarlem, perfect. Het is gemakkelijk te bereiken voor mijn cliënten én ik kan op de fiets naar kantoor.”
 
Heb je nog een tip voor andere ondernemers?
“Bij een eigen onderneming komt veel kijken. Mijn tip: doe alleen waar je zelf goed in bent, laat de rest over aan andere experts. Dit scheelt een hoop zorgen en frustratie. Je houdt energie over voor de werkzaamheden waar jij goed in bent. Je hoeft echt niet in elk aspect van het ondernemen te excelleren.”
 
We wensen Amy heel veel succes in deze spannende periode! Wellicht is er wel een mooie match met jouw bedrijf? Amy staat ook ondernemers graag bij. Meer informatie vind je op www.lammefamilierecht.nl.
Wil jij ook je verhaal doen in deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar info@officehotel.nl.
 

Office Hotel Haarlem

Office Hotel Haarlem is een all-in kantorenconcept, waar je als ondernemer vanaf €295,- per maand over een eigen kantoor beschikt. We bieden kantoorruimtes aan in combinatie met een all-in service pakket, zodat jij je alleen nog bezig hoeft te houden met de inrichting van je kantoorruimte en je daarna kunt focussen op je core business. Office Hotel verzorgt onder andere de algemene ruimtes, een supersnelle internetverbinding en nog veel meer! Je vindt onze bedrijfsverzamelgebouwen op drie locaties: één in Haarlem Zuid (naast de Haarlemmerhout), één direct naast Centraal Station van Haarlem en één direct naast alle uitvalswegen, namelijk in Haarlem Oost. Spreekt het concept je aan en wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Deel dit artikel

Ga direct naar

Event organiseren?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken.