Home / Blog / Artikelen / Na de vakantie weer aan het werk: zo kom je er weer lekker in
Office Hotel - flexibel kantoorconcept in Haarlem
Artikelen

Na de vakantie weer aan het werk: zo kom je er weer lekker in

De vakantieperiode is voorbij, we gaan massaal weer aan het werk. Volgens onderzoek van Monsterboard heeft 60% van de Nederlanders last van post holiday blues. Je ziet na een periode van vrijheid en rust op tegen je eerste werkdag. Je denkt aan de stapels papier waarmee je nodig iets moet doen en aan de vervelende mailtjes die je moet afhandelen. Hoe kom je er weer lekker in?
 

Ga niet direct weer aan het werk

Als je voldoende verlofdagen hebt, neem dan nog een extra verlofdag op. Zo kun je weer even wennen aan je normale routine. Of ga niet op een maandag weer aan het werk, maar start de werkweek op een dinsdag of woensdag. Je hebt dan een kortere eerste week voor de boeg!
 

Laat je bijpraten

Natuurlijk ligt er een stapel werk op je te wachten en wil jij deze zo snel mogelijk wegwerken, maar begin rustig aan. Haal een kopje koffie en laat je door je collega’s bijpraten. Door van de achterblijvers mondeling te horen wat er tijdens je afwezigheid is gebeurd, ben je veel sneller (én gezelliger) bijgepraat over wat er speelt en kun je jouw mailbox daarna ook vlotter te lijf.
 

Out of office

Zet je out of office een dagje langer aan, zodat je in alle rust de mails van de afgelopen weken kunt bekijken en prioriteiten kunt stellen. Ga aan de slag met belangrijke e-mails, de rest komt later wel. Werk van boven naar beneden, dingen die 3 weken geleden belangrijk waren, zijn inmiddels vaak al opgelost.
 

Plan iets leuks

Je kunt het vakantiegevoel langer vasthouden door dingen te doen die je op vakantie ook graag deed. Tijdens de vakantie elke avond de barbecue aangestoken? Steek ‘m op een willekeurige dinsdagavond ook aan! Als het slecht weer is, kook dan je favoriete vakantiegerecht. En kwam je tot rust door met je benen omhoog een goed boek te lezen? Plan dan tijd in om je favoriete roman uit te lezen.
 

Ideeën verzamelen voor een nieuwe vakantie

Plan alvast een nieuwe vakantie of een leuk uitstapje in eigen land om naar uit te kijken! Een citytrip in de herstvakantie of een dagje naar een pretpark met het gezin? Zo zijn de post holiday blues snel verleden tijd. Want uitkijken naar een volgende vakantie, daar knapt een mens sowieso van op.
 

Speciaal aanbod

Als ondernemer heb je tijdens de normale dagelijkse beslommeringen vaak weinig tijd voor (zelf)reflectie. De kans is groot dat je tijdens een vakantie – waarbij je meer afstand van de normale gang van zaken neemt – vanzelf tot nieuwe inzichten komt. Misschien heb jij je als ZZP’er bedacht dat jij jouw werkplek aan huis wilt inruilen voor een kantoor? Of groeit je onderneming hard en ben je op zoek naar een grotere kantoorruimte? Office Hotel heeft nu een wel heel aantrekkelijk aanbod om ons vijfjarig bestaan te vieren: nieuwe huurders ontvangen bij het afsluiten van een contract, de eerste 5 maanden namelijk 5% korting op de maandelijkse huurprijs!* Dus dit is hét moment jouw bedrijf het representatieve kantoor te geven dat het verdient.
 

Vrijblijvende rondleiding

Hier vind je meer informatie over onze drie locaties. Vraag een vrijblijvende rondleiding met onze locatiemanager Sanne Dost aan. Zij helpt je graag de perfecte kantoorruimte op de locatie van jouw keuze te vinden. En in dit interview geeft Sanne je alvast een kijkje achter de schermen!

Benieuwd wat huidige Office Hotel huurders vinden? Lees de interviews op onze blog!

Deel dit artikel

Ga direct naar

Event organiseren?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken.