Home / Blog / Artikelen / Een kantoor huren in een bedrijfsverzamelgebouw: verdeel kosten en verdubbel kennis!
Artikelen

Een kantoor huren in een bedrijfsverzamelgebouw: verdeel kosten en verdubbel kennis!

Een bedrijfsverzamelgebouw is een kantoorgebouw waar meerdere bedrijven gehuisvest zijn. Vaak gaat het om een mix van startende en middelgrote bedrijven die kantoorruimte huren. We hebben de voordelen van het huren van een kantoorunit in een bedrijfsverzamelpand voor je op een rijtje gezet.

1. Kosten besparen

In een bedrijfsverzamelgebouw huur je een kantoorruimte – die je naar eigen wens kunt inrichten – en kun je tegelijkertijd gebruikmaken van gezamenlijke ruimtes zoals vergaderzalen. De kosten voor de gezamenlijke ruimtes en voor services zoals receptie, kantine en schoonmaak, draag je samen met de andere ondernemers, waardoor je geld bespaart.


2. Contact met andere ondernemers

De verscheidenheid aan ondernemers in een bedrijfsverzamelgebouw biedt kansen. Zijn er bedrijven die je kunt zien als potentiële klant? Of juist als partner? Je kunt als tekstschrijver bijvoorbeeld samenwerken met een webdesigner aan een website voor een klant. Ook is het prettig om een sparringpartner om de hoek te hebben zitten. Samen weet je immers meer dan alleen!


3. Flexibel huren 

Startende ondernemingen kiezen vaak voor een bedrijfsverzamelgebouw, omdat ’t concept de mogelijkheid biedt een kleiner metrage te huren. Ook zit je niet direct vast aan een huurtermijn van 3 of 5 jaar, een flexibel contract past bij een (startende) onderneming die aan het groeien is. Vaak is het ook mogelijk in hetzelfde pand door te groeien naar een grotere unit.


4. Centrale ligging

Bedrijfsverzamelgebouwen liggen veelal in of nabij stadscentra en zijn dan ook goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Dat is niet alleen prettig voor jouzelf en eventuele werknemers, maar ook voor (potentiële) klanten of andere zakelijke relaties die op bezoek komen.


5. Professionele uitstraling

Een eigen kantoor en bezoekadres geven je bedrijf een meer professionele uitstraling. Je kunt je klanten in een zakelijke omgeving ontvangen, in plaats van aan de keukentafel. Ook kun je gezamenlijke ruimtes reserveren, zodat je naast een kantoorruimte ook ruimte tot je beschikking hebt voor een training of coaching sessie.

Office Hotel: bedrijfsverzamelgebouwen Haarlem

Bij Office Hotel Haarlem huur je al vanaf 22 m² een kantoorruimte. Je kunt gebruikmaken van gezamenlijke faciliteiten (o.a. vergaderzalen en een bedrijfskantine bij Office Hotel Haarlem Oost) en diensten zoals glasvezel internet. Ideaal voor de startende ondernemer of wanneer je jouw kantoor aan huis ontgroeit. En als je bedrijf groeit kun je doorstromen naar een grotere ruimte. Office Hotel heeft drie centraal gelegen locaties in Haarlem: Station, Oost en Zuid.

Deel dit artikel

Ga direct naar

Event organiseren?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken.