Home / Blog / Artikelen / De meerwaarde van een flexibel kantoor
Office Hotel - flexibel kantoorconcept in Haarlem
Artikelen

De meerwaarde van een flexibel kantoor

Steeds meer ZZP’ers en startende ondernemers kiezen ervoor buitenshuis te werken. Zij huren een flexibele kantoorruimte of flexwerkplek, want aan de slag gaan tussen andere ondernemers inspireert en motiveert. Ook als je bedrijf al wat groter is, maar je medewerkers veel buiten de deur zijn, kun je kiezen voor een flexibel kantoor als ontmoetingsplaats. Je vindt hier dan alle faciliteiten die je nodig hebt.

Nieuwe mensen ontmoeten

Misschien herken je het gevoel als ZZP’er of (startende) ondernemer zijnde: thuiswerken kan je isoleren. Flexibele kantoorruimtes vind je vaak in bedrijfsverzamelgebouwen, hier ontmoet je gemakkelijk andere mensen. Dit biedt de mogelijkheid jouw netwerk uit te breiden, te sparren met andere ondernemers of wellicht zelfs samen te werken! Dit zal de groei van jouw onderneming alleen maar ten goede komen. 

Meer creativiteit

Uit onderzoek blijkt dat innovatie en creativiteit de belangrijkste factoren zijn voor het toekomstige succes van bedrijven. Het werken op een andere locatie kan de creativiteit stimuleren. Verandering van spijs doet eten: je kijkt met een frisse blik naar dat vastgelopen project. Ook een gesprek met een mede-ondernemer kan voor verfrissende inzichten zorgen.

Definitie: een flexibele kantoorruimte is een plaats waar iemand tijdelijk zijn kantoorruimte van kan maken. Dit kan voor een paar uur tot een paar dagen zijn. Het zijn volledig ingerichte kantoren waar je direct gebruik van kunt maken.

Direct aan de slag

Het voordeel van het huren van een flexibel kantoor is dat je weinig opstartkosten hebt. Ook de voorbereidingstijd is minimaal. De kantoren zijn immers volledig ingericht en internet en telefonie is geregeld. Je kunt flexibele kantoorruimtes huren voor een halve dag, een hele dag of een contract afsluiten voor een korte periode. Want mocht je bedrijf snel groeien en wil je na korte tijd verhuizen, dan is flexibiliteit voor jou belangrijk.

Professionele uitstraling 

Wanneer je een flexibel kantoor huurt in een bedrijfsverzamelpand, kun je gebruikmaken van gezamenlijke ruimtes. Denk aan een ontvangstruimte waar je klanten kunt ontvangen, vergaderzalen en een kantine. Dat werkt wel zo prettig voor jou en het draagt bij aan een professionele uitstraling van je bedrijf.

Scheiding werk en privé

Door als ZZP’er of (startende) ondernemer thuis te werken, vervaagt de grens tussen werk en privé gemakkelijk. Want wanneer eindigt het werk en begint privé? Productief werken kun je vaak beter op een werkplek buiten de deur. Hier kun je geconcentreerd je werk afmaken – er is minder afleiding – in minder tijd, en hou je privé en werk gemakkelijker gescheiden.

Flexibel kantoor Haarlem

Bij Office Hotel kun je flexibele kantoorruimtes in Haarlem huren. Het is de ideale oplossing voor als je een tijdelijke werkplek zoekt die alle voordelen heeft van een kantoorruimte. Onze Flex Offices zijn volledig ingericht (Office Hotel Oost) en per direct beschikbaar. Ook wanneer je een bespreking hebt of trainingen geeft zijn deze ruimtes ideaal. Dus trek de voordeur achter je dicht en kies voor een flexibel kantoor! Meer informatie vind je hier.

 

Deel dit artikel

Ga direct naar

Event organiseren?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken.