Home / Blog / Artikelen / 5 redenen waarom het huren van een kantoor goed is voor freelancers/zzp’ers.
Artikelen

5 redenen waarom het huren van een kantoor goed is voor freelancers/zzp’ers.

In Nederland werken veel zzp’ers vanuit huis. Vaak gebeurt dit zelfs zonder dat men de beschikking hebben over een redelijke werkplek. Echter realiseren de meeste zzp’ers zich niet welke voordelen het hebben van een gescheiden kantoor met zich meebrengt.
Hieronder staan 5 redenen waarom het hebben van kantoor of flexplek wel eens de beste investering voor een zelfstandige zonder personeel kan zijn.

1. Je maakt deel uit van de werkgemeenschap

Als freelancer is het vaak moeilijk om niet geïsoleerd te worden, door het groot aantal uren dat je thuis werkt.
Het huren van een kantoorruimte of flexplek is tegenwoordig gelukkig simpel en voordelig. Het zorgt dat je een reden hebt om uit het huis te gaan en maakt het opbouwen van werkroutine gemakkelijker. Bovendien bevind een kantoorpand zoals Office Hotel zich op een centrale plek in Haarlem, wat reizen naar relevante partijen veel simpeler maakt.

2. Het geeft je een professionele look

Het is begrijpelijk dat het hebben van een thuiskantoor aantrekkelijk is. Helaas is het ontmoeten van klanten bij je thuis of in de dichtstbijzijnde Starbucks niet  erg professioneel.
Een eigen kantoorruimte of een tijdelijk flexplek daarentegen geeft je mogelijkheid om de juiste impressie achter te laten. Het zorgt dat je een uitstraling creëert die je klanten vertrouwen inboezemt.

3. Het laat je efficiënter werken

Zonder goede werkplek kan het zijn dat je als freelancer sneller bent afgeleid. En een kantoor thuis  heeft vaak het nadeel dat het dichtbij de plek is waar je een groot gedeelte van je vrije tijd besteed. Vele van ons zijn gewoonweg niet gedisciplineerd genoeg op vanuit huis te werken.
Het hebben van een losstaand kantoor, zorgt er voor dat je altijd gefocust blijft op je werk en de te behalen doelen.  Op deze manier houdt je als zzp’er je gezinsleven gescheiden van je werkleven, wat beide ten goede komt.

4. Je hebt de beschikking over veel extra diensten

Als freelancer heb je de touwtjes zelf in hadden, maar dit kan soms overweldigend zijn. Het is vaak moeilijk om de juiste partijen te vinden die jou kunnen helpen met dingen waar je minder ervaring mee hebt.
Kantoorpanden zoals Office Hotel bieden daarom vaak extra services aan. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van IT hulp, vergaderruimtes of catering.

5. Netwerken is veel makkelijker

Als je thuis werkt of geen vaste werkplek hebt, lijkt het al snel of je als freelancer geen connectie hebt met de bedrijfswereld. Het maakt je afgesloten, en netwerkopties lijken daarom vaak beperkt.
Bij Office Hotel heb je veel bedrijven, klein en groot, waarmee je dagelijks kan netwerken. Tevens is er maandelijks een BusinessKoffie waarin je bedrijven leert kennen die jou kunnen helpen en vica versa.

Kortom of je nou professioneler wilt overkomen of meer in contact wil zijn met je zakelijke omgeving er zijn altijd redenen om kantoorruimte of tenminste een tijdelijke flexplek te huren.

Deel dit artikel

Ga direct naar

Event organiseren?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken.