Home / Blog / Artikelen / 4 redenen waarom een kantoorruimte huren in Haarlem een goed idee is
Artikelen

4 redenen waarom een kantoorruimte huren in Haarlem een goed idee is

Na het eerste kwartaal van vorig jaar werd bekend dat in Amsterdam niet zoveel vierkante meter aan kantoorruimte werd verhuurd sinds 2012. Schaarste en stijgende huurprijzen door de groeiende vraag en beperkte nieuwbouw maken Amsterdam al minder aantrekkelijk voor (nieuwe) ondernemers. Heb jij weleens gedacht aan het huren van kantoorruimte in Haarlem?

1. Je huurt er kantoorruimte met een centrale ligging

Zowel met het openbaar vervoer – Haarlem heeft twee treinstations – als met de auto is Haarlem goed te bereiken. Bovendien is het veelal mogelijk parkeerplaatsen te huren bij een kantoorpand. Er is nu eenmaal net iets meer ruimte in Haarlem. Vanuit Haarlem ben je ook zo in Amsterdam, Den Haag of Alkmaar voor afspraken, en op een warme zomerdag sta je binnen no-time op Zandvoort strand. Een mooie afsluiter van je werkdag, toch?

2. Je vindt er een goedkopere werkplek dan in Amsterdam

Na personeelskosten zijn huisvestingskosten waarschijnlijk de grootste kostenpost van jouw bedrijf. Nu de huurprijzen in steden als Amsterdam en Rotterdam blijven stijgen, wordt het huren van kantoorruimte in omringende gemeentes steeds aantrekkelijker. Wanneer je een kleiner budget hebt, is het huren van kantoorruimte in een bedrijfsverzamelpand bovendien een goed idee. Door gemeenschappelijke ruimten te delen ga je effectief om met je budget. Ook die vind je volop in Haarlem.

 Tip: een aantal kanshebbers gevonden? Houd dan in de gaten dat je ‘kale’ huurprijzen niet vergelijkt met all-in huurprijzen. De nutsvoorzieningen en internet, schoonmaak en receptie zijn vaak al meegenomen in all-in prijzen.

3. Er zijn volop leuke horecagelegenheden 

Haarlem is booming! In de mooie binnenstad met grachten en prachtige huizen hangt een gemoedelijke sfeer. Het is Amsterdam in het klein, zonder de hordes toeristen op de fiets en de enorme drukte. En ook hier vind je leuke straatjes vol hippe koffiebarretjes en goede restaurants. Zo opende naast Centraal Station Haarlem onlangs ‘Vooges’. Je kunt hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een lunch of diner met klant.

4. Er zijn genoeg initiatieven voor ondernemers in Haarlem

Ook leuk: in Haarlem worden veel initiatieven georganiseerd voor ondernemers. De Haarlemse Ondernemers Sociëteit (HOS) is bijvoorbeeld een netwerkvereniging voor ondernemende mensen uit Haarlem en omgeving. Zij organiseren bijeenkomsten met een boeiende spreker vergezeld van een borrel, diner of ontbijt. Ook wordt elk jaar de Haarlemse Ondernemersprijs uitgereikt. Met de grote en groeiende groep partners – bedrijven, ondernemers, ondernemersorganisaties, overheid en onderwijsinstellingen – is deze wedstrijd echt van en voor ondernemend Haarlem.


Office Hotel Haarlem

Ga je op zoek naar een werkplek in Haarlem, dan is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Hoe reizen jij en je collega’s naar kantoor? Met het openbaar vervoer? Kijk dan naar een OV-locatie. Met de auto auto? Overweeg dan een locatie meer aan de rand van de stad, nabij belangrijke uitvalswegen. Een goed voorbeeld hiervan is Office Hotel Haarlem Oost. Office Hotel Haarlem is een all-in kantorenconcept, waar je als ondernemer vanaf €295,- per maand over een eigen kantoor beschikt. Je vindt onze bedrijfsverzamelgebouwen op drie locaties: één in Haarlem Zuid (naast de Haarlemmerhout), één direct naast Centraal Station van Haarlem en één direct naast alle uitvalswegen, namelijk in Haarlem Oost.

 

Deel dit artikel

Ga direct naar

Event organiseren?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken.